Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,
Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.
Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.
Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Ελληνική Τηλεόραση
Χαλβάς σιμιγδαλένιος "Λίτσας"
Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (γλυκό): Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 " " λάδι
2 " " ζάχαρη
5 " " νερό
¼ " " καρυδόψιχα
¼ " " σταφίδες
2 κομμάτια κανέλλας
3 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά επί 2-3 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζετε και ρίχνετε την καρυδόψιχα. Όταν κοκκινίσει ρίχνετε τις σταφίδες αφού το τραβήξετε από τη φωτιά, ρίχνετε και το σιρόπι και ανακατεύετε στη φωτιά έως ότου πήξει ελαφρά.
Σκεπάζετε το χαλβά και φορμάρετε όταν βγει από τη φόρμα πασπαλίστε με κανέλλα.
Ο Χαλβάς σιμιγδαλένιος της "Λίτσας" είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.
Τούρτα φρούτων "Μπάτζιου"
Συνταγή γλυκού: Τούρτα φρούτων
ΥΛΙΚΑ
1 σειρά μπισκότα σαβαγιάρ,
2 δόσεις κρέμα κούσταρ πάουντερ (Γιώτης),
1 κουτί μόρφατ (σύμφωνα με τις οδηγίες),
1 κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά (σύμφωνα με τις οδηγίες),
φρούτα: μπανάνα, φράουλα, κεράσια κ.τ.λ (τα κόβω σε μικρά κομμάτια).
Για την κρέμα κούσταρ πάουντερ
10 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κιλό γάλα,
1 κουτάλι της σούπας βιτάμ,
2 αυγά
Εκτέλεση για την κρέμα κούσταρ πάουντερ
Από το γάλα παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι. Προσθέτουμε το κούσταρ πάουντερ, τη ζάχαρη και τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα. Τα ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βιτάμ, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ σ' ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή, περιμένουμε να κρυώσει. Στρώνουμε τη σαντιγί, τοποθετούμε τα φρούτα. Ρίχνουμε το ζελέ, το οποίο θα πρέπει να είναι κρύο λίγο πριν πήξει εντελώς ώστε να στρώνεται.
Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον 24ώρο, ενδείκνυνται δύο 24ώρα.
Σάλτσα για ψάρι "Δέσποινας"
Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για ψάρι
ΥΛΙΚΑ
½ ποτήρι του νερού λάδι.
Μαϊντανό και σκόρδο όσο εσείς θέλετε και χυμό από 2 λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να λιώσουν.
Ειδική για ψάρι ψητό.
Μερέντα σπιτική "Λίτσας"
Παραδοσιακή συνταγή: Μερέντα σπιτική
ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βιτάμ
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
108 γραμμάρια αυγά (λόγω μεγέθους των αυγών, συνήθως 2 αυγά )
50 γραμμάρια κακάο
Brownies - Μπράουνις "Τάσου Ψιλόπουλου"
Συνταγή γλυκού: Μπράουνις - Brownies
Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το οποίο δεν είχα προσπαθήσει να φτιάξω, απλά .. το έτρωγα.
Περισσότερα...Περισσότερα Άρθρα...
Σελίδα 3 από 7