Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Τυροπιτά χωρίς φύλλο "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (πίτα): Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά:
250 γρ. γάλα
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι    
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του    
διάφορα τυριά ( φέτα γραβιέρα κασέρι)
λίγο πιπέρι Περισσότερα...

 

Πίτα με κοτόπουλο και πιπεριές

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (πίτα): κοτόπουλο και πιπεριές


ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου(κατά προτίμηση χωριάτικο)
4-5 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά

Περισσότερα...

Μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Σαμιώτικη συνταγή (πίτα): μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα


ΥΛΙΚΑ για τη ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό βρασμένη ή ψημένη κολοκύθα
2 κρεμμύδια ξερά

Περισσότερα...

Χαλβάς σιμιγδαλένιος "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (γλυκό): Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού  σιμιγδάλι χοντρό
1         "              "       λάδι
2         "              "       ζάχαρη
5         "              "       νερό
¼        "              "       καρυδόψιχα
¼        "              "       σταφίδες
2 κομμάτια κανέλλας
3 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζετε το νερό  με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά επί 2-3 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζετε και ρίχνετε την καρυδόψιχα. Όταν κοκκινίσει ρίχνετε τις σταφίδες αφού το τραβήξετε από τη φωτιά, ρίχνετε και το σιρόπι και ανακατεύετε στη φωτιά έως ότου πήξει ελαφρά.
Σκεπάζετε το χαλβά και φορμάρετε όταν βγει από τη φόρμα  πασπαλίστε με κανέλλα.

Ο Χαλβάς σιμιγδαλένιος της "Λίτσας" είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.

Τούρτα φρούτων "Μπάτζιου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Τούρτα φρούτων


ΥΛΙΚΑ
1 σειρά μπισκότα σαβαγιάρ,
2 δόσεις κρέμα κούσταρ πάουντερ (Γιώτης),
1 κουτί μόρφατ (σύμφωνα με τις οδηγίες),
1 κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά (σύμφωνα με τις οδηγίες),
φρούτα: μπανάνα, φράουλα, κεράσια κ.τ.λ (τα κόβω σε μικρά κομμάτια).

Για την κρέμα κούσταρ πάουντερ

10 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κιλό γάλα,
1 κουτάλι της σούπας βιτάμ,
2 αυγά

Εκτέλεση για την κρέμα κούσταρ πάουντερ
Από το γάλα παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι.  Προσθέτουμε το κούσταρ πάουντερ, τη ζάχαρη και τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα.  Τα ανακατεύουμε καλά.  Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα.  Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βιτάμ, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ σ' ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή, περιμένουμε να κρυώσει.  Στρώνουμε τη σαντιγί, τοποθετούμε τα φρούτα.  Ρίχνουμε το ζελέ, το οποίο θα πρέπει να είναι κρύο λίγο πριν πήξει εντελώς ώστε να στρώνεται.

Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον 24ώρο, ενδείκνυνται δύο 24ώρα.

Σελίδα 4 από 11