Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,
Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.
Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.
Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Ελληνική Τηλεόραση
Πουτίγκα "Παρασκευής"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα
ΒΑΣΗ ΥΛΙΚΑ
5 αυγά.
3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
3 φλιτζάνια καφέ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα.
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
½ φλιτζάνι καφέ κονιάκ.
Περισσότερα...
Λεμονόπιτα "Koυτσιμανή Λευτέρη"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Λεμονόπιτα
Υλικά μίγματος
3 λεμόνια
6 αυγά
350 γραμμάρια {αμύγδαλο σε σκόνη + λίγο αλεύρι (η ακόμα και μισό μισό)}
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτί μπεικιν πάουντερ
Κέικ σοκολάτας "Κοκλώνη Γωγώ"
Συνταγή γλυκού: Κέικ σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ.
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
4 αβγά.
4 βανίλιες.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 ποτήρι γάλα ή ½ ποτήρι γάλα και ½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
1 ½ κουταλιά της σούπας κακάο.
2 σοκολάτες γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο 3-4 λεπτά, μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ένα - ένα τα αβγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο γάλα και τα ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη ρίχνουμε στη φόρμα και στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας το με το μίξερ. Προσθέτουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσουμε με αιχμηρό αντικείμενο και δεν αφήσει επάνω του υγρασία.
Όταν κρυώσει λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (κατσαρολάκι και αυτό επάνω σε κατσαρόλα που βράζει νερό) και περιχύνουμε το κέικ με το λιωμένο μίγμα.
Cheesecake κεράσι "Παρασκευής"
Συνταγή γλυκού: Cheesecake κεράσι
ΥΛΙΚΑ
1 ½ πακέτο μπισκότα «Παπαδοπούλου» Μιράντα,
1 βιτάμ,
1 κρέμα γάλακτος φυτική,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
2 κουτιά «Φιλαδέλφια» τυρί (250 Χ 2) gr,
1 μαρμελάδα «Spin Span» κεράσι και
1 Fruit ζελέ κεράσι «Γιώτης».
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σένα pyrex στρώνουμε τα μπισκότα πολύ καλά τριμμένα. Περιχύνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βιτάμ και τα πατάμε με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το τυρί «Φιλαδέλφια». Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε στα μπισκότα και βάζουμε το pyrex στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
Φτιάχνουμε το ζελέ (όπως αναγράφεται στη συνταγή του κουτιού), ρίχνουμε και τη μαρμελάδα και το βάζουμε στο ψυγείο μόνο του να παγώσει καλά (στη συντήρηση). Τέλος το μίγμα (ζελέ και μαρμελάδας) το αλείφουμε επάνω στο άλλο μίγμα και μετά το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Περισσότερα Άρθρα...
Σελίδα 6 από 11