Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Πουτίγκα "Παρασκευής"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα


ΒΑΣΗ ΥΛΙΚΑ
5 αυγά.
3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
3 φλιτζάνια καφέ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα.
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
½  φλιτζάνι καφέ κονιάκ. Περισσότερα...

 

Τηγανιτές Σάμου "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Για πρωινό, ή απογευματινό με μέλι, ή με τυρί

Υλικά
500    γραμμάρια  αλεύρι  φαριν  απ.
3 κουτάλια   σούπας λάδι.
1 αυγό. 
1 κ.  τσαγιού   αλάτι.
1 κουτί   γάλα  εβαπορέ    αφαιρούμε   1/2  φλιτζάνι
Και ελάχιστο χλιαρό νερό.
Τόσο όσο  να πετύχετε μια ζύμη.  Δίχως, να κολλά στα χέρια

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί στο κάδο του μίξερ, ρίχνοντας το γάλα έως γίνει μια ζύμη που να μην κολλά, βάζουμε λίγο νεράκι στο τέλος  έως να επιτύχετε, μια ζύμη, κανονική, την βάζουμε μέσα σε polybag και την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.   Κατόπιν κόβουμε την ζύμη την κάνουμε σε μπαστούνια και τη κόβουμε κομμάτια ανοίγουμε   κάθε κομμάτι με το πλάστη στρογγυλές τηγανιτές, έχουμε σε κατσαρόλι μέχρι τη μέση καλαμποκέλαιο να κόψει.
Ρίχνουμε μια μια γυρίζοντας μόλις φουσκώνεις από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά.  Τρίβουμε μετά πάνω τυρί, η μέλι.

Καλή Επιτυχία!!

Μύδια σαγανάκι "Ειρήνης"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή  συνταγή: Μύδια σαγανάκι


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μύδια φρέσκα κατά προτίμηση
  • Μισό φλιτζάνι  λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1  πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
  • Μισή πράσινη
  • Μισό φλιτζάνι κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Φέτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τις πιπεριές και μόλις μαραθούν λίγο σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά.

Εν το μεταξύ προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Μόλις μείνει με λίγο ζουμί ρίχνουμε τα μύδια  και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη και μόλις λιώσει βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Παραδοσιακό γιαούρτι & στραγγιστό Ψιλόπουλου Ντίνου "yoghurt DINI"

PDFΕκτύπωσηE-mail

(Αν περιμένετε άσπρες μέρες ίσως αργήσετε γι' αυτό ρίξτε αυτό το κορυφαίο σε γεύση και ποιότητα  γιαούρτι μέσα σας)

Το γιαούρτι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με επιτυχία στο σπίτι, χωρίς ειδικά σκεύη.

Περισσότερα...

Κατσικάκι γεμιστό Σάμου "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κατσικάκι γεμιστό Σάμο, παραδοσιακό φαγητό που το τρώμε την ημέρα του Πάσχα στην Σάμο, ή σε γιορτινές άλλες μέρες.....

Περισσότερα...

Σελίδα 4 από 7