Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Σοκολατόπιτα ή Aράπης "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Σοκολατόπιτα ή Aράπης "Λίτσας"


Ο αράπης ένα υπέροχο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.  Αυτή η σοκολατόπιτα είναι η τούρτα γενεθλίων του Ορφέα.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ βιτάμ.
1 ποτήρι νερό.
8 κουταλιές της σούπας κακάο.
5 αυγά.
2 βανίλιες.
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
2 ποτήρια του νερού αλεύρι.
1 μπέικιν.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομματάκια το βιτάμ και το βάζουμε σ’ ένα σκεύος να λειώσει (μικροκύματα ή φούρνος).  Όχι να γίνει νερό αλλά απλά να μην έχει κομματάκια.

Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο και τις βανίλιες.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα (μίγμα 3).

Κρατάμε σε μια μεγάλη κούπα 26-27 κουταλιές από το (μίγμα 3), θα μας χρειαστεί για επικάλυψη μετά το ψήσιμο του γλυκού.

Χωρίζουμε τα αυγά (ασπράδια από κρόκους).  Χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.  Στη συνέχεια ρίχνουμε και τους κρόκους και τα χτυπάμε λίγο έως ότου ενωθούν τα υλικά.  Προσθέτουμε το (μίγμα 3) σε τέσσερες δόσεις και ομογενοποιούμε το νέο μίγμα με ελαφρές κινήσεις και με το μίξερ στη μεσαία σκάλα.

Στο ίδιο μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι (όπου πιο πριν στο αλεύρι έχουμε ρίξει το μπέικιν και τα έχουμε ανακατέψει καλά) και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου 32 cm) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, στη θέση πάνω – κάτω.  Χρόνος ψησίματος 30΄ λεπτά ανάλογα με το φούρνο.  Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι σχεδόν έτοιμο.

Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε το μίγμα που είχαμε κρατήσει, σιγά – σιγά με το κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Ο «αράπης» ή σοκολατόπιτα της "Λίτσας" είναι έτοιμος, μπορεί να σερβιριστεί και με παγωτό.

Καλή επιτυχία.

 

 

Τζατζίκι παραδοσιακό & Ελληνικό "Τάσου Ψιλόπουλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: "τζατζίκι Ελληνικό & παραδοσιακό!!!!"


Γιάννης Λουκάκος & Τάσος Ψιλόπουλος

Τι πιο ελληνικό και πιο αγαπημένο σε όλους μας από το Τζατζίκι.  Κυρίως.. γιατί ταιριάζει γάντι με τον Βασιλιά των Ελληνικών φαγητών το Σουβλάκι & γύρο!!!!

Περισσότερα...

Θεσσαλική παραδοσιακή γαλατόπιτα "Κατίνας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (πίτα): γαλατόπιτα



ΥΛΙΚΑ για το ταψί
6-7 φύλλα,
λίγο λάδι ή βούτυρο.

 

ΥΛΙΚΑ για την Κρέμα
11 ποτήρια γάλα ή 3 κιλά γάλα,
1 ¼ ποτήρι ζάχαρη,

Περισσότερα...

Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για πίτσα και μακαρονάδα


ΥΛΙΚΑ
6 κιλά κόκκινη ντομάτα στο μούλτι

Περισσότερα...

Σελίδα 4 από 4