Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Σαμιώτικη συνταγή (πίτα): μπουρέκια Σάμου με γλυκιά κολοκύθα


ΥΛΙΚΑ για τη ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό βρασμένη ή ψημένη κολοκύθα
2 κρεμμύδια ξερά

Περισσότερα...
 

Χαλβάς σιμιγδαλένιος "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Θεσσαλική συνταγή (γλυκό): Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού  σιμιγδάλι χοντρό
1         "              "       λάδι
2         "              "       ζάχαρη
5         "              "       νερό
¼        "              "       καρυδόψιχα
¼        "              "       σταφίδες
2 κομμάτια κανέλλας
3 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζετε το νερό  με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά επί 2-3 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζετε και ρίχνετε την καρυδόψιχα. Όταν κοκκινίσει ρίχνετε τις σταφίδες αφού το τραβήξετε από τη φωτιά, ρίχνετε και το σιρόπι και ανακατεύετε στη φωτιά έως ότου πήξει ελαφρά.
Σκεπάζετε το χαλβά και φορμάρετε όταν βγει από τη φόρμα  πασπαλίστε με κανέλλα.

Ο Χαλβάς σιμιγδαλένιος της "Λίτσας" είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό.

Σάλτσα για ψάρι "Δέσποινας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για ψάρι


ΥΛΙΚΑ
½  ποτήρι του νερού λάδι.
Μαϊντανό και σκόρδο όσο εσείς θέλετε και χυμό από 2 λεμόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να λιώσουν.

Ειδική για ψάρι ψητό.

Μερέντα σπιτική "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Μερέντα σπιτική


ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βιτάμ
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
108 γραμμάρια αυγά (λόγω μεγέθους των αυγών, συνήθως 2 αυγά )
50 γραμμάρια κακάο

Περισσότερα...

Brownies - Μπράουνις "Τάσου Ψιλόπουλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Μπράουνις - Brownies


Μπράουνις Γιάννης Λουκάκος & Τάσος Ψιλόπουλος

Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το οποίο δεν είχα προσπαθήσει να φτιάξω, απλά .. το έτρωγα.

Περισσότερα...

Σελίδα 4 από 8