Συνταγή γλυκού: Κέικ Αμβούργου
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού βιτάμ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 8 αυγά
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 6 κουταλάκια μπέικιν
- 2-3 βανίλιες
- Σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
- Αμύγδαλα φιλέ
ΣΙΡΟΠΙ
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- Χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τ’αυγά 1-1 και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί ( 32cm Χ 38cm ), τοποθετούμε πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και τα πατάμε να μπούνε λίγο μέσα στη ζύμη, και τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 170° C για 45 λεπτά.
Το βγάζουμε απ’ τον φούρνο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε από πάνω ζεστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ