Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,
Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.
Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.
Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.
Ημερήσιο Ωροσκόπιο
Ελληνική Τηλεόραση
Ρεβανί "Ειρήνης"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Ρεβανί
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα λεμονιού
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη για το σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά, τα δουλεύετε συνεχεία με σπάτουλα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το σιμιγδάλι αναμιγμένο με το αλεύρι καθώς και την μπεικιν παουντερ και ανακατεύετε καλά στρώνετε την μάζα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε το ρεβανί σε μέτριο φούρνο για 40 - 45 λεπτά, αφού το βγάλετε το αφήνετε να μισοκρυώσει.
Για το σιρόπι βράζετε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια.
Ποτίζετε το ρεβάνι με το σιρόπι ρίχνοντας το σιγά σιγά και από λίγο σε όλα τα σημεία κόβετε το γλυκό σε κομμάτια για να πιει το σιρόπι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με κρέμα σαντιγί ή παγωτό.
Πουτίγκα "Κατερίνας"
Σοκολατόπιτα "Γκουντουβά Βάιας"
Συνταγή γλυκού: Σοκολατόπιτα "Γκουντουβά Βάιας"
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
Πουτίγκα "Παρασκευής"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα
ΒΑΣΗ ΥΛΙΚΑ
5 αυγά.
3 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
3 φλιτζάνια καφέ αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα.
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.
½ φλιτζάνι καφέ κονιάκ.
Περισσότερα...
Λεμονόπιτα "Koυτσιμανή Λευτέρη"
Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Λεμονόπιτα
Υλικά μίγματος
3 λεμόνια
6 αυγά
350 γραμμάρια {αμύγδαλο σε σκόνη + λίγο αλεύρι (η ακόμα και μισό μισό)}
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτί μπεικιν πάουντερ
Περισσότερα Άρθρα...
Σελίδα 4 από 10