Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Τούρτα φρούτων "Μπάτζιου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Τούρτα φρούτων


ΥΛΙΚΑ
1 σειρά μπισκότα σαβαγιάρ,
2 δόσεις κρέμα κούσταρ πάουντερ (Γιώτης),
1 κουτί μόρφατ (σύμφωνα με τις οδηγίες),
1 κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά (σύμφωνα με τις οδηγίες),
φρούτα: μπανάνα, φράουλα, κεράσια κ.τ.λ (τα κόβω σε μικρά κομμάτια).

Για την κρέμα κούσταρ πάουντερ

10 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κιλό γάλα,
1 κουτάλι της σούπας βιτάμ,
2 αυγά

Εκτέλεση για την κρέμα κούσταρ πάουντερ
Από το γάλα παίρνουμε 1/2 φλιτζάνι.  Προσθέτουμε το κούσταρ πάουντερ, τη ζάχαρη και τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα.  Τα ανακατεύουμε καλά.  Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα.  Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βιτάμ, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ σ' ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή, περιμένουμε να κρυώσει.  Στρώνουμε τη σαντιγί, τοποθετούμε τα φρούτα.  Ρίχνουμε το ζελέ, το οποίο θα πρέπει να είναι κρύο λίγο πριν πήξει εντελώς ώστε να στρώνεται.

Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα τουλάχιστον 24ώρο, ενδείκνυνται δύο 24ώρα.

 

Σοκολατάκια με καρύδι "Κατερίνας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Σοκολατάκια με καρύδι


ΥΛΙΚΑ

  • ½  κιλό καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ
  • 4 φρυγανιές  τριμμένες στο μπλέντερ
  • 3 κουτ. σούπας γεμάτες γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
  • ½  βιτάμ
  • κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνω σε μπαιν μαρί τη βανίλια με το βιτάμ.
Ανακατεύω τη φρυγανιά με τα καρύδια.
Το κατεβάζω και ρίχνω μέσα στα καρύδια.  Ανακατεύω καλά.
Τα αφήνω να κρυώσουν.
Τα πλάθω μπαλάκια.

Σημείωση:

Για να μην κολλάνε στα χέρια βρέχω την παλάμη και τα δάχτυλα με νερό.
Τα αφήνω να κρυώσουν.

Λιώνω σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα και βάζω μέσα ένα ένα τα σοκολατάκια.
Τα βγάζω με ένα πιρούνι.

Για να μην κολλήσουν στο σκεύος που θα ακουμπήσουμε στρώνω αντικολλητικό χαρτί.

Αυτό το σοκολατάκι είναι γευστική αμαρτία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σάλτσα για ψάρι "Δέσποινας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Σάλτσα για ψάρι


ΥΛΙΚΑ
½  ποτήρι του νερού λάδι.
Μαϊντανό και σκόρδο όσο εσείς θέλετε και χυμό από 2 λεμόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να λιώσουν.

Ειδική για ψάρι ψητό.

Μερέντα σπιτική "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: Μερέντα σπιτική


ΥΛΙΚΑ
125 γραμμάρια βιτάμ
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
108 γραμμάρια αυγά (λόγω μεγέθους των αυγών, συνήθως 2 αυγά )
50 γραμμάρια κακάο

Περισσότερα...

Brownies - Μπράουνις "Τάσου Ψιλόπουλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Μπράουνις - Brownies


Μπράουνις Γιάννης Λουκάκος & Τάσος Ψιλόπουλος

Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το οποίο δεν είχα προσπαθήσει να φτιάξω, απλά .. το έτρωγα.

Περισσότερα...

Σελίδα 3 από 10