Τζατζίκι παραδοσιακό "Ειρήνης"

Εκτύπωση

Παραδοσιακή συνταγή: Τζατζίκι παραδοσιακό


Υλικά
1 αγγούρι
μισό κιλό γιαούρτι
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο

ξύδι - αλάτι - πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός 'η άνηθο

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο γουδί τις σκελίδες το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο.
Καθαρίζουμε το αγγούρι, το τρίβουμε περνώντας το από τον τρίφτη και το στύβουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι, προσθέτοντας το σκόρδο το αγγούρι και τα δουλεύουμε όλα μαζί, ρίχνοντας λίγο λάδι λίγο ξύδι.
Σερβίρουμε το τζατζίκι με το ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τον άνηθο.