Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Βασιλόπιτα "Βλαχάκη Ιουλίας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή (γλυκό): "Βασιλόπιτα" της Ιουλίας Βλαχάκης


Υλικά

  • 1 αλεύρι φαρίνα Γιώτης κόκκινη.
  • 1 κιλό ζάχαρη, θα αφαιρέσετε  μισό φλιτζάνι.
  • 10 αυγά.
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια.
  • 5 βανίλιες.
  • 400 γραμμάρια βούτυρο ή φυτίνη.
  • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο.

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι.  Μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, το αλεύρι, τις βανίλιες, το γάλα και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και βάζουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μίγμα.

 

Ψήσιμο
Επί 1 ώρα στους 220° C έως 250° C.

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος