Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Σύλλογος "Tο Σπυρέλο". Αφιέρωμα «2001-2011»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Tο Σπυρέλο".

Πετροχώρι {Αργιθέας-Καρδίτσας}


Αφιέρωμα δέκα χρόνια «2001 -  2011»

Ήταν καλοκαίρι του 2001 όταν μια ομάδα ανθρώπων από το χωριό Πετροχώρι πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πετροχωρίου «Το Σπυρέλο», με έμβλημά του την απεικόνιση της βουνοκορφής «Κούρλιακας».

Ειδικά στις 16 Αυγούστου 2001 συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Πετροχωρίου Αργιθέας-Κάρδίτσας τα ιδρυτικά μέλη και αφού ενέκριναν το καταστατικό όρισαν Διοικούσα Επιτροπή για να συνεχίσει τις ενέργειες για την δημοσίευση του καταστατικού καθώς και να προετοιμάσει τη Γενική Συνέλευση για τις εκλογές του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 15-8-2002.

Η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής είχε ως εξής:

Διοικούσα Επιτροπή 16-8-2001 έως 15-8-2002

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΗΛΙΑΣ Β. ΧΟΛΕΒΑΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΛΗΘΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΙΣΣΑΣ

Η ανάγκη για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η προώθηση θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη και πρόοδο του χωριού, ήταν η αιτία για τη δημιουργία αυτού του Συλλόγου.

Ότι η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από όλους τους απανταχού Πετροχωρίτες και φίλους, φάνηκε από την κοσμοσυρροή των πρώτων εκδηλώσεων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Διοργάνωση ετήσιου χορού στο Μουζάκι, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
  • Τα πρώτα χρόνια έκανε συνεστιάσεις σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα.
  • Διοργάνωσε σε νέα βάση το πανηγύρι του Αϊ-Λιά στις 20 Ιουλίου, που συνεχίζεται το ίδιο μέχρι σήμερα.
  • Ξεκίνησε να διοργανώνει  κάθε χρόνο το καλοκαίρι στις 13 Αυγούστου το RIVER PARTY, που έφτασε σήμερα να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας και όχι μόνο.
  • Διοργάνωση του ανταμώματος των Σπυρελιωτών κάθε καλοκαίρι στην "Πατλιά".  Δεν ξεχνιέται το πρώτο αντάμωμα στο οποίο το γλέντι ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου και τελείωσε με το ξημέρωμα.
  • Έκδοση ημερολογίου.
  • Έκδοση της ποιητικής συλλογής του πάτερ Χρήστου Κίσσα με τίτλο "Στο Πετροχώρι τον Αύγουστο..."
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας δύο φορές στο χωριό τα Θεοφάνεια.
  • Στολίδι του Χωριού και περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου αποτελεί η κατασκευή του παραδοσιακού κτιρίου στον «Πλάτανο» που εξυπηρετεί το πανηγύρι και άλλες εκδηλώσεις του Χωριού.
  • Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να τιμούντε σε εκδηλώσεις του Συλλόγου Χωριανοί που έχουν προσφέρει στο Χωριό, στο Σύλλογο ή στο χώρο που δραστηριοποιήθηκαν.  Έτσι ξεκινώντας ο Σύλλογος τίμησε τον Μάρτιο 2003 στην πρώτη εκδήλωση του στο Μουζάκι, όλους τους εν ζωή Προέδρους που υπηρέτησαν την Κοινότητα Πετροχωρίου καθώς και αυτούς που έφυγαν από τη ζωή και είχαν εκλεγεί από την Μεταπολίτευση και μετά. Οι Πρόεδροι που τιμήθηκαν ήταν οι εξής: Κων/νος Δ Κίσσας, Ηλίας Π. Νασιώκας, Απόστολος Θεοδοσόπουλος, Στέφανος Γυφτογιάννης, Αχχιλέας Η. Κίσσας, Ανδρέας Τζαχρής και Δημήτριος Π. Νασιώκας.  Στη συνέχεια τον ιερέα του Χωριού μας πάτερ Χρήστο Κίσσα για τα 30 τόσα χρόνια προσφοράς σαν εφημέριος στο Χωριό.  Τον τότε Υφυπουργό Υγείας συγχωριανό κύριο Έκτορα Νασιώκα για την προσφορά του στο Χωριό και στο Σύλλογο. Τον Βασίλειο Δ. Κίσσα πρωταθλητή Ελλάδος επί σειρά ετών στο στίβο για την προσφορά του στον αθλητισμό. Τους συγχωριανούς μουσικούς Αποστόλη Τζιαχρή και Λάμπρο Κίσσα για την προσφορά τους στην Μουσική Παράδοση.  Τιμήθηκαν στον χώρο που ξεκίνησαν στην "Πατλιά" στο πρώτο αντάμωμα των Σπυρελιωτών.
  • Απ’ την αρχή της ζωής του Συλλόγου τα Διοικητικά Συμβούλια πίεσαν επιτακτικά την Κοινότητα για την συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου και το κατάφεραν.  Σήμερα έχει συντηρηθεί και ο Σύλλογος φιλοδοξεί να το αξιοποιήσει ανάλογα.
  • Ασκήθηκαν πιέσεις και παρεμβάσεις στην πολιτεία για την επίλυση πολλών θεμάτων που απασχόλησαν το Χωριό.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες - εκδηλώσεις καθιερώθηκαν μετά από μεγάλες προσπάθειες των Διοικητικών Συμβουλίων και όλων των μελών του Συλλόγου.

Μπορούν  πολλά να γίνουν ακόμα, που εκτός από το μεράκι και την όρεξη  των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, χρειάζεται η συνεισφορά και συμπαράσταση όλων των Πετροχωριτών και φίλων για να γίνει το Πετροχώρι το πιο πανέμορφο χωριό της Αργιθέας και όχι μόνο.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας της ζωής του Συλλόγου, παραθέτω τα ονόματα των ιδρυτικών μελών και τα Διοικητικά Συμβούλια που υπηρέτησαν μέχρι σήμερα.

Ιδρυτικά Μέλη

1)ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2)ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 3)ΔΗΜΟΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 5)ΚΙΣΣΑΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6) ΠΛΗΘΑΡΑΣ Γ. ΘΩΜΑΣ 7)ΧΟΛΕΒΑΣ Β. ΗΛΙΑΣ 8)ΚΙΣΣΑΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 9)ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ 10)ΔΗΜΟΣ Χ. ΗΛΙΑΣ 11)ΚΙΣΣΑΣ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 12)ΚΙΣΣΑΣ ΑΧ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 13)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ 14)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Α. ΘΕΟΦΑΝΗΣ 15)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Η. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 17) ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 18)ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19)ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Κ. ΛΑΜΠΡΟΣ 20) ΚΙΣΣΑΣ Κ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ 21)ΚΙΣΣΑΣ Λ. ΧΡΗΣΤΟΣ 22)ΚΙΣΣΑΣ Η. ΚΩΝ/ΝΟΣ 23)............ 24)ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 25)ΠΑΠΑΝΤΙΝΑΣ Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 26)........... 27)ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Λ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 28)ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Κ. ΙΩΑΝΝΑ 29)ΝΑΣΙΩΚΑ Ε. ΒΑΣΙΛΙΚΗ 30)ΚΟΡΛΟΥ Χ. ΜΑΡΙΑ 31)ΤΖΙΑΧΡΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ 32)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Θ. ΗΛΙΑΣ 33)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Η. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 34)ΝΑΣΙΩΚΑΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 35)ΧΟΛΕΒΑΣ Β. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 36)ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 37)ΚΙΣΣΑΣ Η. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 38)ΣΑΜΙΩΤΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 39)ΧΟΛΕΒΑΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 40)ΔΗΜΟΣ Χ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 41)ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Δ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ 42)ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 43)ΚΙΣΣΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ και 44)ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Χ. ΕΥΤΥΧΙΑ.

Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο 15-8-2002 έως 15-8-2004

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΙΣΣΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΣΙΩΚΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ Λ. ΚΙΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΚΙΣΣΑΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Δεύτερο Διοικητικό Συμβούλιο 15-8-2004 έως14-8-2006

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ. ΚΙΣΣΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ Σ. ΚΙΣΣΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΙΣΣΑΣ

Τρίτο Διοικητικό Συμβούλιο 14-8-2006 έως 15-8-2008

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε. ΝΑΣΙΩΚΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΙΣΣΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΚΙΣΣΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ. ΚΙΣΣΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τέταρτο Διοικητικό Συμβούλιο 15-8-2008έως 22-8-2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΣΣΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΙΑΡΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΚΙΣΣΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΠΟΥΛΙΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΙΣΣΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΝΑΣΙΩΚΑ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ - ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΙΣΣΑΣ

Πέμπτο Διοικητικό Συμβούλιο 22-8-2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΝΙΑΡΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ Δ. ΚΙΣΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΠΙΝΙΚΗ Β. ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Λ. ΚΙΣΣΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
ΑΛΕΚΟΣ Θ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΙΣΣΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΚΙΣΣΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΝΑΣΙΩΚΑ

Ευχαριστώ τον πρώτο Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Δημήτριο Κ. Γρηγορίου για την παροχή των πολύτιμων στοιχείων του Συλλόγου.