Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Πουτίγκα "Κατερίνας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή (γλυκό): Πουτίγκα


ΥΛΙΚΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 7 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ ζάχαρη άχνη
  • 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ τριμμένα καρύδια ή καθαρισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
  • 3 φλυτζάνια του Ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζω τ΄ασπράδια από τους κρόκους.
  • Χτυπώ μαρέγκα τ΄ασπράδια. Χτυπώ ελαφρά τους κρόκους και τους ρίχνω στη μαρέγκα. Τα χτυπώ μαζί. Ρίχνω το μπέικιν και χτυπώ.  Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπώ όλα μαζί με το μίξερ.
  • Ρίχνω σιγά-σιγά το καρύδια και τα ανακατεύω με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνω σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και τα ανακατεύω ελαφρά.
  • Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 190 ° C.

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρύφαλλα

ΚΡΕΜΑ

  • Χτυπώ 1 βιτάμ με μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • Σε άλλη λεκανίτσα διαλύω 1 ζαχαρούχο με ένα τενεκεδάκι νερό. Ρίχνω ένα άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια στιγμής και τα χτυπώ μέχρι να πήξουν.
  • Τη ρίχνω στο βιτάμ και τα ανακατεύω μαζί.
  • Χτυπώ μια σαντιγύ morfat σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.

Σε μια μεγάλη στρόγγυλη πιατέλα βάζω το παντεσπάνι. Το σιροπιάζω σιγά-σιγά για να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και στο τέλος ρίχνω την κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!