Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " {εντός χωριού} Βρύσες Μεσσηνίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας


Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011

Η Εκκλησία " Άγιος Δημήτριος " βρίσκεται μέσα στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας και στο περιβόλι της οικογένειας Πανόπουλου, την είχε κτίσει ο γέρο Δημήτρης Πανόπουλος μακαρίτης προ ετών και κοντά στην εκκλησία είχε κτίσει και τον οικογενειακό του τάφο.

Επιθυμία του ήτο να τον ενταφιάσουν μαζί με τη σύζυγο του στον τάφο αυτό, και τα παιδιά του εξετέλεσαν την επιθυμία του.

Η εκκλησία είναι αρκετά ευρύχωρη και συν τω χρόνο οι απόγονοι του γερό Δημήτρη την τελειοποίησαν. Το έτος 1998 ο Νικόλαος Πανόπουλος που διαμένει στην Αυστραλία ανακαίνισε το εκκλησάκι και είναι σήμερα ένας περικαλλής μικρός ναός.

πηγή: από το βιβλίο "Βρύσες Τριφυλίας" του Αλέκου Σουλιμιώτη

Φωτογραφία: Ψιλόπουλος Ντίνος