Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

Εκκλησία "Αγία Μαρίνα" Βρύσες Μεσσηνίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας


Η εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 ΑΗ εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011 Η εκκλησία "Αγίας Μαρίνας" στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας. Απρίλιος 2011

Η εκκλησία Αγία Μαρίνα βρίσκεται μέσα στο χωριό Βρύσες του δήμου Τριφυλίας νομού Μεσσηνίας, στα κτήματα των Παναγιώτη και Κωνσταντίνου Βλάχου. Υπήρχε στη θέση αυτή προ του 1700, αλλά χαλασμένη έτσι αναφέρεται στα αρχεία Γκριμάνι, στο κτήμα κάποιου ονόματι Μαδούρου, και δεν γνωρίζουμε αν είχε αναστηλωθεί και κατεστράφη και πάλι το 1825.

Το 1925 ιερέας στο χωριό ήταν ο Αναστάσιος Βλάχος, τότε αποφασίστηκε η αναστήλωσης της εκκλησίας. Όπως όλες οι μικρές εκκλησίες έτσι και αυτή παρέμεινε απλή, χωρίς εσωτερική διακόσμηση και εικονογράφηση.

Το έτος 1992 ο Νίκος Κ. Βλάχος με τα αδέλφια του ανακαίνισαν το εκκλησάκι και το τελειοποίησαν κάθε χρόνο στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας γίνεται πανηγυρική λειτουργία.

πηγή: από το βιβλίο "Βρύσες Τριφυλίας" του Αλέκου Σουλιμιώτη

Φωτογραφία: Ψιλόπουλος Ντίνος