Architectural Fluency

Your Slogan Place Here

1
Featured

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Φίλη, φίλε επισκέπτη, γεια σου,

Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου σ' ένα χώρο εναπόθεσης της γνώσης και της εμπειρίας σου. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του χώρου είναι η ενημέρωση μ’ έναν απλό και ουσιώδη τρόπο, η κατάκτηση της γνώσης μέσα από όλους εμάς, το πέταγμα της ψυχής και του νου σε τόπους και ακούσματα, με το χαμόγελο που είναι ελπίδα και ανάγκη ζωής.

Το σχόλιό σου αποτελεί βελτίωση και δημιουργική ανάπτυξη.

Ελπίζω αυτή σου η επίσκεψη να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου.

 

Ημερήσιο Ωροσκόπιο

Ελληνική Τηλεόραση

Παραδοσιακό γιαούρτι & στραγγιστό "Ψιλόπουλου Κώστα"

PDFΕκτύπωσηE-mail

(Αν περιμένετε άσπρες μέρες ίσως αργήσετε γι' αυτό ρίξτε αυτό το κορυφαίο σε γεύση και ποιότητα  γιαούρτι μέσα σας)

Το γιαούρτι μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με επιτυχία στο σπίτι, χωρίς ειδικά σκεύη.

Περισσότερα...
 

Κατσικάκι γεμιστό Σάμου "Δώρας Θρασυβούλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κατσικάκι γεμιστό Σάμο, παραδοσιακό φαγητό που το τρώμε την ημέρα του Πάσχα στην Σάμο, ή σε γιορτινές άλλες μέρες.....

Περισσότερα...

Σοκολατόπιτα ή Aράπης "Λίτσας"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συνταγή γλυκού: Σοκολατόπιτα ή Aράπης "Λίτσας"


Ο αράπης ένα υπέροχο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.  Αυτή η σοκολατόπιτα είναι η τούρτα γενεθλίων του Ορφέα.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ βιτάμ.
1 ποτήρι νερό.
8 κουταλιές της σούπας κακάο.
5 αυγά.
2 βανίλιες.
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
2 ποτήρια του νερού αλεύρι.
1 μπέικιν.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομματάκια το βιτάμ και το βάζουμε σ’ ένα σκεύος να λειώσει (μικροκύματα ή φούρνος).  Όχι να γίνει νερό αλλά απλά να μην έχει κομματάκια.

Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο και τις βανίλιες.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα (μίγμα 3).

Κρατάμε σε μια μεγάλη κούπα 26-27 κουταλιές από το (μίγμα 3), θα μας χρειαστεί για επικάλυψη μετά το ψήσιμο του γλυκού.

Χωρίζουμε τα αυγά (ασπράδια από κρόκους).  Χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.  Στη συνέχεια ρίχνουμε και τους κρόκους και τα χτυπάμε λίγο έως ότου ενωθούν τα υλικά.  Προσθέτουμε το (μίγμα 3) σε τέσσερες δόσεις και ομογενοποιούμε το νέο μίγμα με ελαφρές κινήσεις και με το μίξερ στη μεσαία σκάλα.

Στο ίδιο μίγμα ρίχνουμε το αλεύρι (όπου πιο πριν στο αλεύρι έχουμε ρίξει το μπέικιν και τα έχουμε ανακατέψει καλά) και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (διαμέτρου 32 cm) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, στη θέση πάνω – κάτω.  Χρόνος ψησίματος 30΄ λεπτά ανάλογα με το φούρνο.  Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι σχεδόν έτοιμο.

Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε το μίγμα που είχαμε κρατήσει, σιγά – σιγά με το κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Ο «αράπης» ή σοκολατόπιτα της "Λίτσας" είναι έτοιμος, μπορεί να σερβιριστεί και με παγωτό.

Καλή επιτυχία.

 

Ταραμοσαλάτα παραδοσιακή "Τάσου Ψιλόπουλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: "ταραμοσαλάτα"


Γιάννης Λουκάκος & Τάσος Ψιλόπουλος

Την Καθαρά Δευτέρα, τη Σαρακοστή και σε κάθε νηστεία στο Ελληνικό τραπέζι μας δεν λείπει η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα!!

Περισσότερα...

Τζατζίκι παραδοσιακό & Ελληνικό "Τάσου Ψιλόπουλου"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παραδοσιακή συνταγή: "τζατζίκι Ελληνικό & παραδοσιακό!!!!"


Γιάννης Λουκάκος & Τάσος Ψιλόπουλος

Τι πιο ελληνικό και πιο αγαπημένο σε όλους μας από το Τζατζίκι.  Κυρίως.. γιατί ταιριάζει γάντι με τον Βασιλιά των Ελληνικών φαγητών το Σουβλάκι & γύρο!!!!

Περισσότερα...

Σελίδα 2 από 3